Oldal kiválasztása

Míg elolvasod ezt a néhány szót, az csak egy pillanat, de mikor felidézed magadban a múlt képeit, akkor előjönnek a végtelenné vált pillanatok.

Ahogy ülsz a hintán, kezedben egy fél tábla csokival, s már érzed is a ragacsos celofánt az ujjaidon.

Mindegy, hogy hol vagy, hogy mit csinálsz, meg van a képességed, hogy előhozd ezeket a pillanatokat. Ülhetsz a parkban Párizs poros lombjai alatt, vagy meredhetsz a Tisza habjaira, változik benned a kép.

A végtelen pillanatoknak személyiségük van, egyediek, olyanok mint Te. Lehetnek jók és sajnos lehetnek rosszak is.

A jó pillanatok olyanok mint a méz, mint a cseresznyevirágzás, a méhek zsongása a zsenge lombkoronában. A jó pillanatoknak illata van, ami lehet gyümölcsös, de a vadabb érzéseket akár a pézsma illata is kísérheti. Sőt egy illat ki is válthatja egy végtelen pillanat felderengését, például azt, mikor megérezted a vasárnapi sütemény páráját a konyhából, vagy mikor egy ismerős parfümfelhő lebeg el melletted az utcán.

A rossz pillanatok tűzzel égtek a lelkedbe, ezért kiírthatatlanok, s váratlanul törnek rád az árnyékból. A rossz pillanatok kihasználják gyengeségedet, akkor támadnak, mikor gyenge vagy és elesett. A rossz pillanatok féltékenyek, jobb nem is gondolni rájuk.

Mindegy, hogy hol vagy, hogy mit csinálsz, meg van a képességed, hogy előhozd ezeket a pillanatokat. Nyomhatja üleped a töltés betonja, vagy épp galamboknak szórhatsz csipetnyi kenyereket, változik benned a kép.

Fátyolra fotózott emlékek.

Ott vagy ilyenkor a végtelenség állapotában, a körülötted lévő világ színfoltokká csendesül, párolgó káprázattá. Csak Te vagy valóságos, csak Te és végtelen pillanataid.

Mikor megjelensz mások emlékeiben, Te is végtelen pillanattá válsz.

Previous article

TITÁN ANGYALOK

Next article

Vattacukor élet